Tomelilla Auktionshall

Handla Inlämning/Utlämning Auktionsvillkor Logga in/Registrera
 

Företagspresentation

Thomas Leandersson är uppväxt med auktioner. Fadern Swen Leandersson, var advokat och arrangerade en mängd auktioner på Österlen. Thomas läromästare var den legendariske auktionsroparen Folke Persson, Hedeberga som ropade på auktionerna. På en auktion i Lunnarp utanför Tomelilla 1965 fick Thomas Drastiskt ta över klubban då Folke blev sjuk, och på den vägen är det.

1972 startades Sommaraauktioner på fast plats i Skåne-Tranås, sedermera Brummers krog. Under vintern o våren 1981-82 ropade Thomas i Lunds Auktionskammare, medan Thomas o Kerstin byggde auktionshallen på Nygatan i Tomelilla.

Premiären skedde i Augusti 1982, och sedan har det flutit på med bla TV-auktion i Skanör, konkursauktioner, specialauktioner på bla hästvagnar m.m.. Idag omfattar byggnaderna med kontor och lager cirka 1500 kvm. Alla tre sönerna har stundtals arbetat i rörelsen och rycker fortfarande in då och då vid behov. Som Medhjälpare finns även antal timanställda eldsjälar som är oumbärliga, och med sin arbetsvilja och glada humor förgyller vardagen vid hämtningar av auktionsgods.

Förutom Auktioner ombesörjer vi Flyttningar, Bouppteckningar, Testamenten, röjningar av hus och lägenheter.
Vi utför även värderingar för advokater, jurister, banker och privatpersoner.

Öppettider: from 1/1 2014 inga fasta öppettider. För tidbokning ring 0708-741637. Utlämning av gods efter auktion: se under fliken inlämning/utlämning.www.tomelillaauktion.se ses bäst i webläsaren mozilla firefox 3.5 eller senare med upplösningen 1280x1024 eller högre.Thomas Leandersson

Kerstin Leandersson